Yeni Kablosuz Güvenlik Standardı WPA3 Duyuruldu

Wi-Fi Alliance bugün tehlikeli krack saldırıları dahil olmak üzere bilinen tüm kablosuz güvenlik açıklarını ve saldırılarını ortadan kaldırmayı hedefleyen yeni nesil kablosuz güvenlik standardı WPA3’ü resmi olarak duyurdu.

WPA3 Nedir?

WPA3’ü konuşmadan önce WPA standardının tam olarak ne olduğunu kavramak önemli. WPA, WEP(Kabloya Eşdeğer Gizlilik) isimli kablosuz güvenlik standardında ciddi güvenlik zayıflıkları keşfedilmesi sebebiyle onun yerine geliştirilmiştir.

Wi-Fi Korumalı Erişim olarak kısaltılan WPA, kablosuz bilgisayar ağlarını güvenli hale getirmek için Wi-Fi Alliance tarafından geliştirilen bir güvenlik protokolüdür. WPA’nın sonundaki  2 veya 3  numarası sürüm numarasıdır.

Cihazımızı parola kullanarak bir Wi-Fi ağına her bağladığımızda, WPA2 bir cihazın ve yönlendiricinin birbirleri ile kurduğu bağlantının güvenli bir şekilde olmasını sağlayan standardı belirtir.

WPA2’yi WPA1 veya WPA ile karşılaştırırsak, WPA2’nin daha sağlam AES şifrelemesi kullandığını ve kolayca kırılamayacağını biliyoruz. Bu şifreleme, bir cihaz ile yönlendirici arasındaki iletişime kimsenin girememesini sağlar.

WPA3 ise WPA2’nin bilinen zayıflıkları ve güvenlik açıklarını kapatan daha güçlü bir standart olarak karşımıza çıkıyor.

Benzer Makaleler

17

Eyl
Siber Güvenlik

Yeni Spam Dalgası : Hesabınız Kesildi !

15 Eylül 2018 tarihinde Türkiye'yi hedef alan bir spam/scam e-posta dalgası başladı. Görünüşe göre spam e-posta fikri Black Mirror isimli diziden esinlenilmiş. Black Mirror isimli dizinin ilgili bölümünde çocuk pornosu izleyen kişilerin bilgisayarına truva atı bulaştırılarak web kameralarından görüntüleri kaydediliyor ve sonrasında bu kişilere bir e-posta gönderilerek şantaj yapılıyor. 15 Eylül'de yapılan spam dalgasında şirket e-posta adresinize [...]
Sophos

Sophos XG Firewall Destination NAT / Port Forwarding/ Port Yönlendirme

Port Yönlendirme Nedir? : Yerel ağınızdaki bir sunucuyu internette belirli bir port üzerinden erişilebilir kılmak için yapmamız gereken işlemdir. Örnek vermek gerekirse aşağıdaki ağı ele alalım. 192.168.1.2 IP adresli bir web sunucumuz var ve internet üzerindeki bir bilgisayarın bu sunucuya RDP(Remote Desktop Protocol) üzerinden bağlanmak istiyoruz. Bu durumda trafiğin yönü aşağıdaki gibi olmalıdır. 1.1.1.1:3389 >> 192.168.1.2:3389. NAT[…]

10

Haz
Safetica

Safetica 8.1 Türkçe Desteğiyle Karşınızda

8.0 Sürümüyle önemli geliştirmeler içeren Safetica, 8.1 sürümünü yayınlayarak Türkçe dil desteği ekledi. 12 Haziran tarihinde resmi olarak yayınlanacak bu sürümde programın tüm modülleri için Türkçe dil desteği mevcut olacak.     Türkçe dil desteği ve diğer geliştirmeler için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz: Full Türkçe dil desteği Safetica kurulum ajanını belirli bir Active Directory grubuna atayabilme Yeni[…]